Over ons

De opstart van ons familiebedrijf dateert van eind jaren vijftig. Toen kochten mijn grootouders, Maria Bally en Karel Dillen, een stukje grond in het centrum van Oud-Turnhout. Samen startten ze er met een handel in oude metalen. Mijn ouders, Josephine Dillen en Marc Van den Broeck, deelden hun passie voor handel en metaal. In 1986 namen zij de zaak over en zetten zij het levenswerk van mijn grootouders verder. Ze moderniseerden de zaak en specialiseerden zich in aankoop, verkoop, transport en het sorteren van oude metalen.

Ik en mijn broer Nic besloten om na onze studies mee te bouwen aan het bedrijf. Elk vanuit onze eigen invalshoek hechten we samen veel belang aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze visie komt tot uiting in de moderne aanpak, machines en in de materialen die gebruikt werden bij de inrichting van onze nieuwe werf.

Het recycleren van oude metalen is niet nieuw, de manier waarop dit gebeurt evolueert echter bijzonder snel. Mede door onze nieuwe werf zetten wij alvast een stap in de toekomst.

An Van den Broeck